maanantai 28. helmikuuta 2011

Mietteitä kurssin kulusta...

Sosiaalisen webin kurssi alkaa osaltani olla loppusuoralla, se on kaiken kaikkiaan ollut oikein antoisa ja opettavainen kurssi. Ryhmäprojektina teimme Viestintäwikin, ns. viestinnän alan sanakirjan, josta voi tarvittaessa tarkistaa mietityttäviä käsitteitä ja termejä. Koitimme kurssin teeman mukaisesti etsiä myös sosiaalista webbiä koskevia käsitteitä, esim. virtuaalitiimit, hajautetut tiimit ja Global Village. Olen tyytyväinen, että valitsimme blogin sijasta wikin, koska blogi on tullut kurssilla muutenkin aika tutuksi kommentteja kirjoitellessa. Ryhmäraporttimme on wikin kotisivun kommentti-osiossa, siitä voi tutustua lisää siihen, miten projektimme eteni ja mitä hankaluuksia siinä esiintyi.

Projekti lisäsi tietotaitoa siitä aihealueesta, jonka ryhmässä valitsimme, eli wikialustasta. Projekti auttoi syventämään wikin käyttömahdollisuuksia, ja kurssilla opittua tietoa wikin käytöstä. On mielenkiintoista nähdä, mitä muut ryhmäläiset ovat keksineet ja millaisia sosiaalisen webin muotoja he ovat käyttäneet...Yksi suuri plussa projektissa onkin ehdottomasti se, että pääsee näkemään erilaisia ratkaisuja kurssityön tekemiseksi! Kurssin demot olivat mielestäni monipuolisia ja niistä sai hyvin uusia ideoita oman projektityön tekemiseen. Kaikkia kurssin asioita oli kuitenkin melko mahdoton soveltaa omaan projektiin, joten oli hyvä, että esim. blogiin tutustuttiin kurssin aikana kurssikommenttien ja päivitysten avulla enemmän kuin yhden kurssikerran ajan.

Olisin kuitenkin kaivannut hieman tarkempia ohjeita kurssin vaatimuksista, ja mietimmekin usein ryhmäläistemme kesken, vastaako työmme kurssin edellytyksiä. Toisaalta oli todella hyvä, että ryhmät valittiin omien mielenkiintojen mukaan, jolloin pääsi tekemään projektia juuri niistä asioista, mitkä itseään eniten kiinnostivat. Minulle Viestintäwikin tekeminen oli erittäin mielekästä, kun sen sai tehdä juuri omaan alaansa ja omia mielenkiintojaan vastaavista aiheista. Välietapit tai välipalaute kurssilla olisivat voineet myös olla hyviä käytännössä, niin olisi tiennyt tarkemmin missä vaiheessa projektissa mennään ja miten se etenee (syteen vai saveen :D).

Toivottavasti jatkamme Viestintäwikin kehittelyä myös jatkossa, sillä pääsimme siinä mielestämme hyvään vauhtiin. Toivotaan, että alkanut innostus jatkuu vielä, sillä viestinnän termeistä ja käsitteistä ei ainakaan ole pulaa ja niitä tulee koko ajan lisää teknologian kehittyessä. Blogin kirjoittelua olisi myös hauska jatkaa, matkablogin tekemistä haluan ehdottomasti kokeilla vielä tulevaisuudessa...
Nyt kuitenkin Kiitos ja Kumarrus tältä erää.

Ei kommentteja: